Nieuwsbrief ontvangen?

Vul je gegevens in, zodat wij hem jou kunnen sturen

  Search

  Influencer marketing


  Waarom werken met influencers? Wat kost het om influencers in te zetten en hoe kun je ze het best inzetten?
  Na het lezen van dit artikel heb je het antwoord op deze vragen!

  Waarom influencers inzetten?

  Bekende social media influencers zoals YouTubers, Bloggers en Instagrammers worden steeds vaker ingezet voor het promoten van merken. Een goed en direct middel om een grote groep volgers van die betreffende influencers te bereiken via hun social media kanalen.

  Promotie via het bereik van de influencer

  De meeste bedrijven kiezen ervoor hun producten te laten promoten via het bereik van de influencer. Daarmee bereik je een nieuwe doelgroep die vaak op jouw eigen kanaal niet bereikt wordt. Dit wordt ook wel “sponsored post” genoemd.

  Welk Doel

  Overweeg je een influencer in te zetten? Bepaal dan eerst wat je doel is.
  Is dat
  1: meer bereik (onder een specifieke doelgroep)?,
  2: betrouwbaarheid bij het aanprijzen van een product?
  3: Meer fans/volgers voor eigen social media?
  4. De influencer inzetten op je eigen kanaal of jouw product laten promoten via zijn of haar kanaal of beide

   

  Wat kost een samenwerking met een influencer?

  De influencer heeft de keuze om jouw merk onder zijn/haar volgers te delen of niet. Voor alleen een gratis product kun je geen bekende influencers inzetten (tenzij je bv een auto aanbiedt ;)). Bij beginnende – of micro- influencers lukt dit nog wel, maar reken dan op maximaal 1.000 views per geplaatste post.
  De kosten voor het inzetten van een influencer zijn te vergelijken met de kosten die je betaalt als je adverteert op een willekeurig platform met veel bereik. Veel influencers zijn verbonden aan bureaus, die weliswaar een stuk begeleiding uit handen nemen, maar ook een marge vragen. Denk bij het inzetten van een influencer aan tarieven tussen de 350 en 20.000 euro per post of video. Exacte prijzen zijn afhankelijk van het bereik en kun je altijd bij Goldapple-PR opvragen.

  Influencer inzetten of zelf adverteren?

  De vraag blijft: moet je voor een campagne met influencers werken of kun je beter reclame maken via je eigen social media kanalen? Je eigen posts adverteren op social media is vaak voordeliger maar de impact van posts door influencers is vele malen groter.
  Met mijn bedrijf neem ik ook de Instagram-account over van andere bedrijven. Dan ga ik bijvoorbeeld model staan of genereer de getagde foto’s van een influencer. Elke week zet ik dan vier foto’s met caption en tags online.’’
  Waarvoor je moet kiezen hangt af van je campagne, wensen, doel en doelgroep.
  Mail ons gerust voor advies over wat werkt in jouw situatie.